Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ "ΟΧΙ"




Την Παρασκευή 11η Νοεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη παρουσίαση των πολιτικών δυνάμεων που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία για τη συσπείρωση και συμπόρευση σε ένα μέτωπο κοινής δράσης του ΟΧΙ, απέναντι στη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα κατοχής και υποτέλειας της χώρας μας. ην ίδια ώρα που οι κοινωνικές και κομματικές δυνάμεις που στηρίζουν τα μνημόνια, όρκιζαν την κυβέρνηση της συνταγματικής εκτροπής στο Προεδρικό Μέγαρο, οι λαϊκές δυνάμεις της αντίστασης, λίγα μέτρα πιο κάτω, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, αντέτασσαν την απόφαση της ελληνικής κοινωνίας να συνεχίσει στο δρόμο του νέου ΟΧΙ που είπε ο λαός την 28η Οκτωβρίου στις παρελάσεις με τη δυναμική παρουσία του.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ή έστειλαν μήνυμα συμπαράταξης, οργανώσεις, μέτωπα, πρωτοβουλίες πολιτών, άλλες συλλογικότητες και προσωπικότητες από όλο το φάσμα των δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων της χώρας, από τη λαϊκή δεξιά, το αντιμνημονιακό ΠΑΣΟΚ, έως τις οργανώσεις της αριστεράς και τα κινήματα της Πλατείας.
Στη διαβούλευση για το μέτωπο του ΟΧΙ συνέβαλλαν: το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ), το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ), το Εθνικό Συμβούλιο για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις, η Ομάδα Αντίστασης Πλατείας Συντάγματος, οι Αποφασισμένοι-Αγανακτισμένοι, η Λαϊκή Συσπείρωση, η Δημοκρατική Αναγέννηση, η Συσπείρωση για τη Δημοκρατία, το Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, η Ομάδα Αντίστασης στο Μεσοπρόθεσμο, το Δίκτυο Άμεσης Δημοκρατίας Ανδρίων (ΔΑΔΑ) κ.ά. .
Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι οι διαχωριστικές γραμμές έχουν χαραχθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις, και ότι, με κοινές δράσεις και δίκτυα αλληλεγγύης, θα ανατραπούν τα μέτρα και τα χαράτσια, θα διεκδικήσουμε το δικαίωμα του λαού να πει τη γνώμη του ακυρώνοντας τα μνημόνια, και θα αντισταθούμε στην κατάλυση της Εθνικής Κυριαρχίας που επιβάλλει το "μαύρο μέτωπο" της νέας κατοχής.
Η πρωτοβουλία αποφασίστηκε να συνεχιστεί με τη δημιουργία ενός προσωρινού συντονιστικού οργάνου, το οποίο θα μεθοδεύσει τα επόμενα βήματα για τη συγκρότηση ενός παλλαϊκού, μαζικού μετώπου του ΟΧΙ. Αυτό θα απευθυνθεί και στις υπόλοιπες δυνάμεις της αντίστασης, πολιτικές, συνδικαλιστικές και κοινωνικές, ώστε όλοι μαζί, από όλους τους πολιτικοκοινωνικούς χώρους που συνιστούν τις οργανωμένες δυνάμεις του αντικατοχικού αγώνα, να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες, για να γιγαντωθεί η κοινή προσπάθεια για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική και ανεξάρτητη.

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου