Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Απόφαση παρωδία! Δεν υπήρξε ποτέ σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα - Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι!

Άλλο ενα σκάνδαλο που όλοι αθωώνονται! Άλλο ενα σκάνδαλο πολλών ΔΙΣ που ανήκαν στον Ελληνικό λαό και χαθήκαν, για το οποίο η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη αποφάνθηκε οτι δεν έφταιξε ποτέ κανείς! Όπως με το χρηματιστήριο, τις υποκλοπές, την Siemens και τόσα δεκάδες άλλα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης! 
Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων πρόεδροι και στελέχη ασφαλιστικών Ταμείων...
που είχαν αγοράσει μη δομημένα ομόλογα καθώς και οι νόμιμοι εκπρόσωποι 4 χρηματιστηριακών εταιριών μέσω των οποίων είχαν διακινηθεί τα ομόλογα.
Το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες (απιστία, ηθική αυτουργία σε απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) τους προέδρους και τα μέλη των ΔΣ των Ταμείων:

- Πρώην δημοσίων υπαλλήλων,
- επικουρικής ασφάλισης και κοινής διανομής πρατηριούχων υγρών καυσίμων,
- σύνταξης και επικουρικών προσώπων γεωργικών οργανώσεων,
- υγείας δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων,
- μετοχικό Ταμείο πολιτικών υπαλλήλων και
- επικουρικής ασφάλισης δημοσίων υπαλλήλων.

Το δικαστήριο απάλλαξε επίσης τους νόμιμους εκπροσώπους των χρηματιστηριακών Ακρόπολις, Artion, Πήγασος και Τρωύλος.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν αφορούσαν τη συναλλαγή μη δομημένων ομολόγων την περίοδο 2001-2006 στην εξωχρηματιστηριακή αγορά σε τιμές υψηλότερες από αυτές της ΗΔΑΤ.,

Η δίκη, ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο. Δικογραφία για την υπόθεση σχηματίστηκε μετά την δημοσιοποίηση του λεγόμενου «σκανδάλου των δομημένων ομολόγων», που αφορούσε την περίοδο του 2007, και την επέκταση της εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε και σε προγενέστερες αγοραπωλησίες ομολόγων ασφαλιστικών ταμείων.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν δεκάδες μάρτυρες, από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή της Κεφαλαιαγοράς, τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
πηγή: tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου