Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

«O λαός να τρομοκρατήσει αυτούς που τον τρομοκρατούν»

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης και του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη συζήτηση για τον εφαρμοστικό νόμο με ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου, ενώ κατηγόρησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για προσπάθεια τρομοκρατίας του λαού.

«Φοβάστε γιατί ο λαός βγαίνει στο προσκήνιο. Είναι θράσος να κατηγορείτε την Αριστερά. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη ότι παλέψαμε. Εσείς έρχεστε και εφαρμόζετε τη βαρβαρότητα εν μία νυκτί. Λέτε στον ελληνικό λαό να ζήσει όπως το 50, το 40, το 30. Γιατί πρέπει να γυρίσει πίσω η Ελλάδα; Μας λέει ο κ. Σαμαράς ότι υπερασπιζόμαστε κοινωνίες που έχουν καταρρεύσει. Μάλλον είχε καθρέφτη απέναντί του», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παφίλης.
Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για προσπάθεια «να αναβληθούν οι εκλογές μέχρι να στηθεί το μαγειρείο» και κάλεσε όλα τα κόμματα να πάνε, «αν τολμούν», όπως είπε και να πουν τις θέσεις τους στους εργαζόμενους και όχι στις τηλεοράσεις.

«Εμείς λέμε ο λαός να τρομοκρατήσει αυτούς που τον τρομοκρατούν. Να ταχθεί με το ΚΚΕ, πέρα από διαφωνίες. Το δίλημμα δεν είναι χρεοκοπία ή χρεοκοπία. Το δίλημμα είναι ανατροπή ή κόλαση για τους εργαζόμενους» κατέληξε ο κ. Παφίλης.

Από τον πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για αποφράδα μέρα και κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι μαζί με τον κ. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ ανοίγουν αριστερό μέτωπο για καταφύγιο αλλά θα αποτύχουν να πείσουν τον ελληνικό λαό.

«Θα αποτύχει η προσπάθειά τους αυτή. Γιατί και οι δυο μαζί έκαναν ένα πρωτοφανές πραξικόπημα αυτή την μέρα της αντιαριστερής ψύχωσης τους όταν με πράξη του υπουργικού Συμβουλίου μειώνεται 22% ο κατώτατος μισθός, θα καταλήξει δηλαδή κάτι λιγότερο από 600 ευρώ καθαρό. Τέρμα οι συλλογικές συμβάσεις, τέλος ο συνδικαλισμός», υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε:

«Ο κ. Σαμαράς βλέπει ένα μεγάλο τμήμα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας να καταψηφίζει. Η επαναδιαπραγμάτευση που έλεγε, μας οδήγησε σε ένα χειρότερο Μνημόνιο. Εμείς λοιπόν λέμε στον κ. Σαμαρά να μην ξαναδιαπραγματευτεί τίποτα. Το καταφύγιο του δεν είναι το αντιαριστερό μέτωπο. Αυτό έχει δοκιμαστεί σε άλλες εποχές».
πηγή: troktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου