Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Αποκάλυψη-κόλαφος: "Η Ελλάδα εκτός αγορών για 10 χρόνια"!

"Η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στις αγορές μετά το 2015. Ίσως το 2022" εκτιμά η τρόικα στην νέα έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που παρουσίασε χθες στο Eurogroup, διαψεύδοντας για άλλη μιά φορά τους ψεύτες του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης Παπαδήμου, που υποστήριζαν δημόσια ότι: "Η Ελλάδα μέχρι το 2015 θα επιστρέψει στις αγορές"., όπως βέβαια έλεγαν για το 2012 και το 2013. 
Σύμφωνα με την ανάλυση που καταρτίστηκε από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και την οποία δημοσιοποίησε σήμερα το Reuters, με δεδομένο το υψηλό εκτιμώμενο επίπεδο χρέους είναι αβέβαιες οι προοπτικές της Ελλάδας να επανέλθει στις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το πρόγραμμα μπορεί να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη τροχιά», αναφέρει η ανάλυση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, όπου σημειώνεται πως μετά την ανταλλαγή ομολόγων το ελληνικό χρέος υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις και αν υπάρξει εφέτος ύφεση μόνο 4,2% μπορεί να υποχωρήσει στο 116,5% του ΑΕΠ το 2020 και κάτω από το 90% το 2030. Φυσικά οι προϋποθέσεις αυτές είναι αδύνατο να επιτευχθούν.

Ακόμη, τονίζεται πως υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι να διακοπεί η πτωτική πορεία του χρέους ή και να αντιστραφεί από διάφορα σοκ. «Βάσει ενός εναλλακτικού, λιγότερου ευνοϊκού αλλά πιο πιθανού σεναρίου, το ποσοστό χρέους το 2020 θα παραμείνει πάνω από το 145% του ΑΕΠ», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

  πηγή:  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου