Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ο χειρότερος κακοπληρωτής που λέγεται Δημόσιο ξεκινά κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, μισθών και συντάξεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές!

Ο χειρότερος κακοπληρωτής – οφειλέτης που έχει κάνει στάση πληρωμών εδώ και καιρό, που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 6,5 δις ευρώ, αποφάσισε ότι πλέον θα προχωρά σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ακόμα και για μικρά ποσά.

Θέλει να μας πει δηλαδή, ότι έπιασε τους μεγαλοοφειλέτες, πήρε τα λεφτά που τους χρωστάει και τώρα πηγαίνει σε αυτούς που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές της τάξεως των 1.000 – 2.000 ευρώ.

Μισθοί, συντάξεις, τραπεζικοί λογαριασμοί μπορεί να κατασχεθούν από το Δημόσιο αν κάποιος δεν έχει υπαχθεί σε ρύθμιση και έχει ακόμα ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Το εγχειρίδιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναφέρει ότι το Δημόσιο για να εισπράξει ληξιπρόθεσμα χρέη μπορεί να κάνει κατάσχεση του 25% του μισθού, της σύνταξης ή οποιουδήποτε άλλου βοηθήματος (!), αλλά αν το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος, από κάθε αιτία συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων η προσαυξήσεων, υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ, τότε μπορεί να ασκηθεί και ποινική δίωξη κατά του οφειλέτη.

Για τα ληξιπρόθεσμα χρέη δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικώς σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου, αλλά τους αφήνει μέσα στον λογαριασμό 1.000 ευρώ σε κάθε περίπτωση..

Αν όμως ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα είναι πάνω από 1.000 ευρώ και λαμβάνει χρήματα από περισσότερους από έναν φορέα, τότε πιάνεται το συνολικό ποσό και επιτρέπεται η κατάσχεση του 25% αυτών.
πηγή: olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου