Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες του Ε.ΠΑ.Μ.,

Έχουν περάσει οκτώ μήνες από την ίδρυση του Μετώπου μας που αναπτύσσεται ήδη με γοργούς ρυθμούς σε όλη την χώρα και έχει κάνει αισθητή την παρουσία του, με τις πρωτοβουλίες, τις παρεμβάσεις, την μαχητικότητα και την ζωντάνια του.

Ήταν καιρός να προχωρήσουμε σε σημαντικά θεσμικά βήματα. Το πρώτο από αυτά ήταν η επιλογή να συζητήσουμε την απόκτηση νομικής υπόστασης του Μετώπου μας, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί βάσει των αποτελεσμάτων της άμεσης ψηφοφορίας της 11/3 με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο όλων των μελών μας, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει ένας ευρύς διάλογος για τον τρόπο της οργάνωσής μας που να αρμόζει στις διακηρυγμένες αρχές μας, ο οποίος θα θεσμοθετηθεί στο επικείμενο 1ο Συνέδριό μας. 
Ένα δεύτερο σημαντικό βήμα είναι η συνεύρεση όλων των μελών των οκτώ Τομέων της Αττικής τα οποία καλούμε σε μια ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ που θα προετοιμάσει τις διαδικασίες του Συνεδρίου μας, θα βοηθήσει στην επεξεργασία της οργανωτικής μας συγκρότησης και θα συμβάλλει στην ομογενοποίηση των δράσεων και τον συντονισμό των κινητοποιήσεων των πολλών πυρήνων της Αττικής.

Η ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ θα επιτρέψει, επίσης, την κωδικοποίηση των μέχρι τώρα προβληματισμών μέσα στο Ε.ΠΑ.Μ. ώστε, αφού αναλυθούν οι τρέχουσες ραγδαίες εξελίξεις, να οργανωθεί καλύτερα η παραπέρα ανάπτυξη του Μετώπου και η αντίστασή του απέναντι στην κλιμάκωση της επίθεσης του καθεστώτος κατοχής.

Η ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ, στον δρόμο προς το 1ο Συνέδριό μας, φιλοδοξούμε να είναι ένας κομβικός σταθμός για την υλοποίηση και θεσμοθέτηση των δημοκρατικών διαδικασιών και ταυτόχρονα ένα βήμα στην βελτιστοποίηση μιας συντονισμένης και αποτελεσματικής μαχητικής οργάνωσης που θα βοηθήσει το λαό να ανατρέψει το κατοχικό καθεστώς, όπως έχει διακηρύξει το Μέτωπό μας στην Ιδρυτική του Συνδιάσκεψη. 

Ανάλογες συνδιασκέψεις προτείναμε να διοργανωθούν σε όλη την χώρα, με πρωτοβουλίες των κατά τόπους Τομέων μας, μέχρι την έναρξη του 1ου Συνεδρίου μας, που έχει προγραμματιστεί για το χρονικό διάστημα 6-8 Απριλίου 2012.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι συναγωνιστές και οι συναγωνίστριες θα ανταποκριθούν με όλη την δύναμή τους στους δύσκολους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Θα νικήσουμε!


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου