Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

''Η ελληνική οικονομία ζει με σωληνάκι" μας... απειλεί ο πρωθυπουργικός σύμβουλος

«Με το σωληνάκι, στο νοσοκομείο», ζει αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία, όπως είπε ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του πρωθυπουργού Γκίκας Χαρδούβελης. Το «σωληνάκι», όπως είπε, το κρατούν κυρίως οι Ευρωπαίοι, οι δανειστές μας. Αν δεν το είχαμε, πρόσθεσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, θα γυρίζαμε πίσω δεκαετίες, θα βρισκόμασταν εκτός ευρωζώνης και πίσω στη δραχμή.

Ωστόσο «το πρόβλημα δεν λύνεται με μία υποτίμηση, είναι διαρθρωτικό, πρέπει να ξαναφτιάξουμε το κράτος», είπε ο κ. Χαρδούβελης, «τώρα το κάνουμε με την πλάτη στον τοίχο».
«Πρέπει να έρθει σιγουριά στη χώρα μας», τόνισε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, χαρακτήρισε το PSI «ξεκίνημα» αλλά τόνισε πως πρόκειται για «μαραθώνιο και όχι για κατοστάρι». «Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη και να δουλέψουμε σκληρά», πρόσθεσε, «και να μην τσακωνόμαστε, ποιος φταίει. Όλοι φταίμε, οι πολιτικοί είναι δικοί μας, εμείς τους επιλέξαμε».

«Πληρώνουμε τα σπασμένα, αυτά που δεν κάναμε για δεκαετίες», πρόσθεσε σημειώνοντας πως οι υπόλοιπες χώρες που μας δανείζουν- εκτός από το ΔΝΤ- δεν είχαν προηγούμενη εμπειρία από χώρα σε κρίση.

Για να μην πάμε σε οριζόντια μέτρα, τόνισε, πρέπει να οργανωθούμε ως κράτος και να ξέρουμε πού είναι η σπατάλη. 

Αναφορικά με τη θέση του υπουργού Οικονομικών, μετά την αναμενόμενη παραίτηση Βενιζέλου, ο κ. Χαρδούβελης είπε πως το όνομά του «παίζει» για όποια θέση μένει κενή και πως για το υπουργείο Oικονομικών ο πρωθυπουργός δεν του έχει πει τίποτα.

πηγή: defencenet.gr


Αυτοί δεν φταίνε που οι κυβερνήσεις τους τόσων ετών έφεραν τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση και φταίμε εμείς  που τους επιλέξαμε και πρέπει να πληρώσουμε!!!!!!
Ούτε ένα ίχνος ντροπής δεν έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου