Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Με αφορμή διάφορες αναρτήσεις σε φιλικά προς το Ε.Πα.Μ. ιστολόγιαΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή διάφορες αναρτήσεις σε φιλικά προς το Ε.Πα.Μ. ιστολόγια, οι οποίες μάλιστα ορισμένες φορές αποκλίνουν από τις θέσεις του, δημιουργώντας ενδεχομένως σύγχυση και αποτελούν έτσι αφορμή για κακόβουλη κριτική σε βάρος του, η Πολιτική Γραμματεία του Μετώπου καθιστά απολύτως σαφή τη θέση του Ε.Πα.Μ.:

1. Οι απόψεις και οι πολιτικές θέσεις του Ε.Πα.Μ. εκφράζονται γνήσια και αποκλειστικά από τα επίσημα κείμενα του και από τις ανακοινώσεις που εκδίδονται κατά καιρούς από τα εκλεγμένα νόμιμα όργανα του Μετώπου (Πολιτική Γραμματεία, Οργανωτικό Γραφείο, Γραφείο Τύπου κτλ.) και αναρτώνται στη κεντρική του ιστοσελίδα, καθώς και στο ιστολόγιο της «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ – ΕΠΑΜ», ή δημοσιεύονται στον Τύπο.
2. Στη στήλη του «Πολιτικού Διαλόγου» της κεντρικής ιστοσελίδας μας, κάθε μέλος του Ε.Πα.Μ., ή και φίλος του έχει δικαίωμα να αναρτά οποιοδήποτε κείμενο, χωρίς τη παραμικρή λογοκρισία από τη πλευρά μας, εφ’ όσον αυτό είναι ενυπόγραφο, δεν δεσμεύει σε καμιά περίπτωση το Ε.Πα.Μ. και την αποκλειστική ουσιαστική ευθύνη, αλλά και νομική, για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος φέρει ο συντάκτης του.
3. Με την ίδια λογική της απόλυτης ελευθερίας έκφρασης γνώμης, λειτουργούν και τα επί μέρους blogs των πυρήνων ή των Τομέων της οργάνωσης του Μετώπου, όπου πέραν των επισήμων κειμένων και ανακοινώσεων, τα υπόλοιπα κείμενα που αναρτώνται δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Μέτωπο.
4. Το Ε.Πα.Μ., ως εκ των παραπάνω, δεν φέρει καμιά ευθύνη για αναρτήσεις σε φιλικά ιστολόγια, ή αντίστοιχα προσωπικά blogs μελών, ή φίλων του Ε.Πα.Μ. εφ’ όσον δεν υπογράφονται από τα επίσημα όργανά του, ή εκ μέρους αυτών από εξουσιοδοτημένα πρόσωπα. Η οποιαδήποτε όμως προσπάθεια «φιλτραρίσματος» των απόψεων που εκτίθενται οπουδήποτε, ή ακόμα χειρότερα, η με οποιονδήποτε έμμεσο ή άμεσο τρόπο παρεμπόδιση δημοσίευσης, ή ανάρτησης «ενοχλητικών» για τον οποιονδήποτε και γενικά μη «αρεστών» κειμένων, αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, φίμωση της ελεύθερης έκφρασης και είναι από τη πλευρά μας αδιανόητη.  
Ιούλιος 2012
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου